Ambachten van Joure

Ambachten van Joure

In het ambachtsdorp Joure in Friesland hebben een groep ambachtslieden elkaar verenigd. Onder de naam ‘Ambachten van Joure’ werken zij samen aan de presentatie van Joure als een echt ambachtsdorp.

Van oudsher bevat Joure veel ambachtslieden. Dit is goed terug te zien in het museum van Joure, dat onderdeel is van de ‘Ambachten van Joure’. Heren als Douwe Egberts of Christiaan van der Klaauw zijn in hun ambacht met Joure verbonden.

De ambachtslieden

In de haven van Joure is Aaldert de Jonge te vinden. Hij is scheepsbouwer en bouwt al zijn vletten en wedstrijdboten volledig met de hand. Enkele straten verderop zit een drietal klokkenmakers; Jacob ten Hoeve, Freerk Pasveer en Dennis Canrinus. Jacob houdt zich voornamelijk bezig met het ontwerpen en maken van uurwerken en barometers. Freerk is restauteur en reparateur van beroep en Dennis maakt authentieke Friese klokken.

Dan is er nog goudsmid Watze van der Wal die de groep Ambachten van Joure aanvult. Watze ontwerpt en maakt exclusieve sieraden. Alles wordt volledig met de hand vervaardigd en op traditionele wijze bewerkt.

Bezoek de Ambachten van Joure

Om de Ambachten van Joure eens te bezoeken en de ambachtslieden aan het werk te zien, hoeft u alleen maar naar Joure toe te gaan! Of neem een kijke op de website van de heren om te zien wat er speelt onder de ambachten van Joure

Website: www.ambachtenvanjoure.nl

Ambachtslieden