Design Wijnrek

Design Wijnrek van staal

Design Wijnrek

Het design wijnrek door Bastiaan Tolhuijs

Meubelmaker Bastiaan Tolhuijs eigenaar van Newaste is een jonge ambachtsman met een design achtergrond. In zijn producten verwerkt Bastiaan restmaterialen van bedrijven nog voor het recycling proces kan beginnen. Zo ook bij de productie van zijn design wijnrek.

Staal van HERAS

Het staal dat wordt gebruikt voor dit design wijnrek komt van staalverwerkingsbedrijf HERAS, die een nauwe samenwerking heeft met Newaste. Dit design wijnrek is gemaakt van stalen profielen die bij HERAS dagelijks met kilo’s worden weggegooid.

Bastiaan kreeg te horen dat de stalen profielen niet langer gebruikt kunnen worden in het reguliere productieproces bij HERAS en dus besloot Bastiaan hier een design wijnrek mee te maken.

”Het is echt doodzonde om een mooi en goed duurzaam materiaal zomaar weg te gooien, dit kost namelijk veel energie, terwijl het materiaal nog vaak in prima conditie is.”

Design Wijnrek maken

Bij de productie van dit design wijnrek worden 20 gaten á 32mm in het staal geboord. Om dit te maken moet eerst een klein gat worden geboord van 8mm, vervolgens wordt een groter boortje gebruikt (20mm), daarna 30mm en als laatste, om een mooi schoon en rond gat te maken het 32mm boortje. De bramen worden afgeslepen, het staal wordt vetvrij gemaakt en afsluitend wordt alles nog eens netjes afgelakt.

Het design wijnrek is zo gemaakt dat alle standaard type wijnfles er in passen. In de positionering van de wijnflessen kan in ruime maten afgewisseld worden, dit komt doordat de voet van het wijnrek voldoende stevigheid biedt. De hals van de wijnfles moet in zijn geheel door het staal geschoven worden om te voorkomen dat deze er uitvalt.


Meer informatie over dit design wijnrek

Voor meer informatie over dit design wijnrek kun je terecht bij de meubelmaker zelf; Bastiaan Tolhuijs.

Koop het wijnrek direct

Via de webshop van David Reader is het mogelijk om direct dit design wijnrek van meubelmaker Bastiaan Tolhuijs aan te schaffen. Maar wat heb je nou aan een wijnrek zonder wijn!? Namens David Reader kunnen wij vinoloog Jan Aartsen aanraden om de taak van het vullen van dit design wijnrek op zich te nemen. De wijnen van Jan zijn online te bestellen via www.wijnkoperijvanbilsen.nl.

Ambachtslieden