Diamant slijpen workshop

Bij Coster Diamond kunt u uw eigen diamant slijpen! Dit is uniek, want dit is de enige workshop in Nederland waarbij u uw eigen diamant kunt slijpen en deze aan het einde van de dag zelf mee naar huis mag nemen.

Vul het onderstaande contactformulier en Pauline zal contact met u opnemen!

De workshop diamant slijpen start met een korte tour door het prachtige gebouw van Coster Diamonds. Eerst zal u meegenomen worden in het wereldberoemde Diamanten museum van Amsterdam, waar een grote collectie aan historische koninklijke juwelen zijn opgeslagen en diverse meesterwerken bedekt zijn met diamant.

Vervolgens zult u volledig ingelicht worden over alles wat u dient te weten omtrent diamant slijpen en diamanten in het algemeen. De diamantslijper zal u alles vertellen over de verschillende slijpvormen van de diamant, de kleur, zuiverheid, karaatgewicht en daarmee dus de kwaliteit van de diamant.

Met deze informatie in uw achterhoofd kan het echte werk beginnen en neemt u plaats aan de werktafel van de diamantslijper. De workshop diamant slijpen kan nu echt van start gaan en de diamantslijper zal u aan het werk zetten voor een goede twee uur. Hier ervaart u hoe het diamant slijpen aanvoelt en hoe het is om een diamantslijper te zijn. Geheel onder het toeziend oog van Pauline werkt u aan de snijtafel om van de ruwe diamant uw eigen geslepen diamant te maken.

Aan het einde van de dag ontvangt u uw eigen geslepen diamant en een diamant slijpen certificaat mee naar huis. U kunt er natuurlijk voor kiezen om ter plekke nog de diamant te laten plaatsen in een juweel, of het gewoon in een prachtig doosje mee naar huis te nemen.

De diamant slijpen workshop duurt een dagdeel en is mogelijk om met twee personen tegelijk te doen. De workshop kost u €475,- per persoon, waarbij de diamant is inbegrepen. Voor meer informatie kunt u terecht op de pagina van ‘diamant slijpen workshop’.

De workshop diamant slijpen is uniek in Nederland