Duikhorloge

Duikhorloge van Pellikaan Timing

Horlogemaker Hubert Pellikaan voegt dit jaar een nieuw horloge toe aan zijn assortiment handgemaakte horloges. Ditmaal heeft Hubert zijn creativiteit losgelaten op het duikhorloge.

Wie eerst meer over Hubert Pellikaan of zijn merk Pellikaan Timing wil weten, kan dit doen door zijn pagina te bezoeken (Pellikaaan Timing).

Duikhorloge

Pellikaan’s Duikhorloge! Een uniek horloge speciaal ontworpen voor de waterratten onder ons. Met een waterdichtheid van 200m, oftewel 20ATM, hoeft de duiker zich geen zorgen te maken dat hij té diep gaat. Dit duikhorloge bevat een goede kroonbescherming, waardoor de kroon van het horloge een kleinere kans heeft om klappen te krijgen. Hierdoor blijft het horloge in zijn geheel beter waterdicht.

Verder is dit duikhorloge voorzien van een duikring. Dat is een ring die slechts één kant op kan draaien, zodat de duiker precies weet hoe lang hij onderwater is en dus hoeveel zuurstof er nog in de tank zit. Deze duikring is verder iets hoger geplaatst dan het glas, waardoor het glas optimaal beschermd blijft tegen krassen en stoten. Tot slot heeft Hubert Pellikaan gebruik gemaakt van lichtgevende verf en grote wijzers. Dit zorgt ervoor dat het duikhorloge ook onderwater, in het donker, goed te lezen is.

Foto’s Duikhorloge

Bekijk hier de foto’s van het duikhorloge ontwikkeld door Hubert Pellikaan:

horloge Pellikaan Timing


Pellikaan Timing horloge

Ambachtslieden