Framebouwer

Framebouwer Chris van der Gaag

Framebouwer Chris van der Gaag vervaardigd in het Brabantse Oisterwijk zijn eigen merk racefietsen, Synus, onder de naam Dutch Made Precision Bikes. Met jaren ervaring in de metaalindustrie was dit ambacht Chris op het lijf geschreven. Zijn handgemaakte fietsen gaan dan ook inmiddels de hele wereld over!

Meer over Framebouwer Chris

Framebouwer Dave Braun

Framebouwer Dave Braun is de zoon van Herman Braun, eigenaar van Herman Braun Cycling, die sinds 1983 stalen racefietsen op maat maakt. De coureur komt binnen bij de framebouwers, wordt volledig opgemeten, de wensen worden besproken en vervolgens gaan Herman en Dave Braun aan de slag om een stalen frame op maat te maken. Het resultaat? Een handgemaakte racefiets uit Spijkenisse.

Meer over Framebouwer Dave

Framebouwer Herman van Hulsteijn

Framebouwer Herman van Hulsteijn plaatste in 2009 Nederland weer op de kaart als fietsnatie met zijn eigen fietsmerk Vanhulsteijn. Zijn fietsen worden in Arnhem met de hand gemaakt door een team van diverse specialisten en ambachtslieden. Het roestvrijstalen frame heeft een uniek design dat bijdraagt aan een ieder die wil leven en fietsen in stijl!

Meer over Framebouwer Herman

Bent u, of kent u een Framebouwer?

Kent u een framebouwer en wilt u graag dat zijn/haar online aanwezigheid vergroot wordt en meer mensen hem/haar moeten leren kennen? Of bent u een framebouwer en wilt u graag direct in contact komen met bezoekers van Mijn Ambacht en uw online activiteiten versterken?
- Laat dan even uw naam en telefoonnummer achter zodat wij contact met u op kunnen nemen!

Klik hier om een ambacht aan te melden

Het ambacht van Framebouwer

In Nederland, het land van de fietsen en de fietsers, is het bijna gek dat er zo weinig aandacht wordt besteed aan het ambacht van framebouwer, want een ambacht is het! Framebouwer is een klassiek ambacht, van rijke verhalen uit de wielersport tot aan de moderne hippe fietsframes van tegenwoordig. Want er is maar één onderdeel van de fiets dat zoveel van de uitstraling van de gehele fiets voor zijn rekening neemt en dat is een frame, met veel aandacht gemaakt door de framebouwer.

Framebouwers zijn kunstenaars. Geraffineerde staalwerkers die fietsen een nieuw élan kunnen geven. Een uitstraling waarbij alle soorten fietsen weer mooi mogen zijn. Dit geldt niet alleen voor de racefietsen, maar bijvoorbeeld ook voor de ideale stadsfietsen. De framebouwer kan een fiets een eigen identiteit geven. Een framebouwer begint met een stuk staal en bouwt de fiets van de grond op. Wie denkt dat de tijden van met de hand bewerkt staal voorbij zijn in de frame- en fietsenwereld, heeft geen gelijk. Geen structuur is te gek voor de framebouwer. Van excentrieke voorvork tot revolutionaire zitbuis het is allemaal mogelijk. Want de framebouwer weet, het oog wil ook wat.

Unieke frames

Een framebouwer speelt met de natuurkundige wetten waaraan een goede fiets onderhevig is en zorgt ervoor dat de fiets kan en doet wat de klant wil. Zodat de fiets weer echt een verlengstuk van uzelf kan zijn. Framebouwers werken vanuit liefde voor de fiets, uw liefde voor de fiets, het design, het vormgeven en vanuit liefde voor het eigen bedrijf. Bij de framebouwer zijn wensen van de klant nog echt koning.

Ontwerp samen met de framebouwer

Of de ambachtsman dit nu doet met ouderwetse tools, om het authentieke gevoel van het ambacht in stand te houden, ofwel de nieuwste machines gebruikt om de meest uitzinnige ontwerpen tot leven te brengen, u krijgt gegarandeerd een fiets op maat waar u jaren plezier van hebt. Daarnaast weet u zeker dat uw fiets bekijks zal trekken.

Ontwerp samen met de framebouwer uw eigen droom fiets. Ga samen met de framebouwer de uitdaging aan en kies voor een handgemaakte fiets die écht van u is!