Goudsmid

Goudsmid Watze van der Wal

Goudsmid Watze van der Wal is gevestigd met zijn atelier in Joure. Een dorp wat van oudsher een rijke geschiedenis heeft aan ambacht. Watze ontwerpt en vervaardigd zijn eigen sieraden. In zijn atelier wordt alles geheel met de hand gesmeden.Ambacht betekent voor Watze dan ook vakmanschap, dat beheers je of niet.

Meer over Goudsmid Watze

Bent u, of kent u een Goudsmid?

Kent u een goudsmid en wilt u graag dat zijn/haar online aanwezigheid vergroot wordt en meer mensen hem/haar moeten leren kennen? Of bent u een goudsmid en wilt u graag direct in contact komen met bezoekers van Mijn Ambacht en uw online activiteiten versterken?
- Laat dan even uw naam en telefoonnummer achter zodat wij contact met u op kunnen nemen!

Klik hier om een ambacht aan te melden

Het ambacht van Goudsmid

Het woord sieraden zegt het al: ze dienen ter versiering. Versiering van de vingers, armen, nek of oren door middel van ringen, armbanden, een ketting of oorbellen. Het vervaardigen van die sieraden is het werk van de goudsmid. De goudsmid is gespecialiseerd in het maken van sieraden van onder andere goud, zilver, palladium of titanium en versiert deze eventueel met diverse juwelen.

Het gebeurt vaak dat de goudsmid een sieraad ontwerpt voor een speciale gebeurtenis. Een bekend gegeven is de trouwring. Het toekomstig echtpaar bezoekt de goudsmid en bespreekt eerst het ontwerp. Dit is een intrigerend proces, de goudsmid leert de personen kennen en ontwikkeld een idee van de persoonlijkheden. Zij kunnen hun voorkeuren aangeven en kijken welke juwelen hen aanspreken.

Handwerk van de goudsmid

Daarna volgt het ontwerp. Dit kan een gezamenlijk proces zijn, of iets dat alleen door de goudsmid ontwikkeld wordt. De stijl en het design zijn de handtekening van de goudsmid. De manier van verwerken van de materialen, het bewerken van de juwelen, is een proces waar kennis, vakmanschap en subtiel handwerk bij komen kijken. Niet alleen de trouwdag is een speciale gebeurtenis, een geboorte, jubileum of verjaardag zijn eveneens bijzondere dagen waar een sieraad een mooie herinnering aan kan oproepen.

Zo kan ook gekozen worden voor een ketting. Dit stelt andere eisen aan de goudsmid. Wat wordt de lengte, gebruikt hij schakels en van welke grootte dan? Of misschien juist uit één rond stuk zilver? En kiest hij voor een zelfontworpen hanger van goud of misschien een edelsteen? De mogelijkheden zijn bij de goudsmid legio.

Creativiteit van de goudsmid

De goudsmid werkt zijn eigen creatieve ideeën uit of maakt iets in opdracht. Wat hij ook maakt: altijd werkt hij zorgvuldig en met eerbied voor de materialen. Een goudsmid is op de hoogte van de temperaturen waarmee de diverse materialen op de beste manier bewerkt kunnen worden. Hij weet hoe een steen zo geslepen moet worden dat de kleur en weerkaatsing het meest optimale effect bereiken.

Met de verwerking van deze materialen tot een ring, ketting, armband of oorbellen bereikt de goudsmid altijd het bedoelde resultaat: ambachtelijk, met de hand vervaardigde en unieke sieraden!