Handgemaakte maatschoenen 2/6

leer kiezen - handgemaakte maatschoenen

Handgemaakte maatschoenen

Zoals ik onlangs had aangekondigd, laat ik je de komende tijd zien hoe de vervaardiging van jouw handgemaakte maatschoenen in z’n werk gaat.

Geschikt leer

Voordat we aan de slag kunnen, moeten we natuurlijk eerst geschikt leder vinden. Naast dat het leder moet aansluiten bij je smaak, heb je vast ook wensen over het comfort van de schoenen en de gelegenheden waarop je dit paar wilt dragen.

Om een goede keuze te kunnen maken, ben ik afgelopen weekend naar Italië gevlogen, waar we een leverancier van wel heel bijzonder leder hebben zitten. Onderweg uiteraard genoten van een goed glas Champagne, maar dat terzijde. Je had er eigenlijk bij moeten zijn, jammer dat je te druk was.

Ik heb de middag van mijn leven gehad. Zoveel van het allerfijnste leder bij elkaar, het aanraken, ruiken, mensen er gepassioneerd over horen vertellen, wauw! Bij dit bericht een foto om je toch een impressie te geven.

Het beste leer gekozen

Ik heb een prachtig stuk kalfsleder voor je uitgekozen, hoewel ik even heb getwijfeld over echt krokodillenleder (zie foto!). Maar je wilde deze keer een gedistingeerd paar schoenen omdat niet al je opdrachtgevers het op dit moment even makkelijk hebben. Als je maar weet: bij mij is gedistingeerd zeker niet saai en smaakloos!

Volgende week laat ik je zien hoe we aan de slag gaan met je schoen, waarbij ik je vertel over je eigen leest en passchoen.

Groeten!

Mauritz

Eigenaar Berlioz Matschoenen

Ambachtslieden