Handgemaakte maatschoenen 4/6

Handgemaakte maatschoenen

HANDGEMAAKTE MAATSCHOENEN

Wat een waanzinnige modeshow was dat in Parijs vorige week! En super om je daar weer even te treffen.Dat kwam ook goed uit, want het patroon voor jouw nieuwe paar handgemaakte maatschoenen was net voor vertrek gereed en tussen de hectiek in Parijs door hebben we even kunnen passen.

3d patroon

Naar aanleiding van de mal waar ik je vorige week over vertelde wordt een kunststof 3d patroon gemaakt. Als dit patroon gereed is, volgt een nieuw pas-moment. Dit is een laatste check: zit de schoen lekker, is er voldoende ruimte en is het model echt naar je smaak?

Op alle drie de vlakken bleek het ‘als gegoten’. Mooi zo! De patroontekenaar heeft nu het 3d model getransformeerd in een 2d model zodat we dat waanzinnige leer dat ik voor je heb uitgekozen kunnen gaan snijden. Een precies klusje, en altijd een beetje eng om in zo’n mooi stuk kalf te snijden. Maar: het resultaat mag er dan ook zijn.

Volgende week

Volgende week laat ik je zien hoe de schachtenmaker aan de slag is gegaan om van een heel mooi stuk leer iets te creëren dat echt iets weg heeft van een paar schoenen. Het duurt niet lang meer voordat je sier kunt gaan maken met je nieuwe paar!

Tot gauw,

Mauritz

Eigenaar Berlioz Matschoenen

Ambachtslieden