Het maken van een maatpak

Eerst een espresso. Als kleermaker meet je een pak aan bij de man en niet andersom. Daarom nemen we bij New Tailor uitgebreid de tijd om elkaar te leren kennen. Het aanschaffen van een maatpak moet eigenlijk toch gewoon een feestje zijn!

Passend bij uw persoonlijkheid

Bij de kennismaking zijn wij een en al luisterend oor. We willen graag weten wat voor persoon u bent en welke stijl u voor ogen heeft. Het pak van een introverte en klassieke man ziet er volledig anders uit dan het pak van een extraverte of moderne man.

Wij adviseren hierin en houden rekening met de materiaalkeuze. Vervolgens zullen we samen het model bepalen en beginnen met het meten van de juiste maten. Aan de hand hiervan snijden we een patroon uit en wordt het pak met de hand vervaardigd.

Als het pak grofweg gemaakt is vindt er nog een moment van passen plaats. Hier zetten we de puntjes op de i en maken we het pak volledig af. Natuurlijk informeren wij in de tussentijd over het goed onderhouden van het pak en bieden we als nazorg nog een onderhoudsbeurt aan. Ook voor eventuele onderhoudsproducten kunt u bij ons terecht.

Essentieel bij het maken van een maatpak

Wat nog leuk is om te vertellen, is dat er toch echt één simpel instrument is wat essentieel is bij het maken van een pak. Het gaat hier om de gebogen meetlat. Om een patroon mooi te kunnen tekenen moet je niet met rechte lijnen werken maar juist met vloeiende lijnen. Zo ontstaat een fraai silhouet wat overvloeit van lichaam naar pak en andersom. De meetlat met boog is dus voor ons echt een essentieel instrument.

Het maken van een maatpak