Het team bij Karakter Prints

Karakter Prints is een eenmanszaak, maar Bart werkt veelvuldig samen met specialisten om zo voor ieder project de juiste kennis en vaardigheid bij elkaar te brengen. Uit samenwerkingen ontstaan de mooiste dingen en door niet alles zelf te willen doen streeft hij naar de hoogst haalbare kwaliteiten.

In zijn werkproces dwingt Bart zichzelf om samenwerkingen aan te gaan met specialisten. “Ik kan best aardig tekenen, maar laat dit liever aan andere over. Zo kan ik me volledig focussen op mijn eigen ambacht: het maken van stempels en drukwerk.” Hierdoor heeft hij niet alleen contacten met kunstenaars, illustrators en vormgevers, maar ook met meubelmakers, schrijvers en fotograven. In iedere samenwerking zoekt hij naar mensen die werken vanuit een passie. “Er is vervolgens weinig nodig elkaar te versterken. Uit samenwerkingen ontstaan nou eenmaal de mooiste resultaten.”

Eigen lettertype ontwikkelen

Hij vindt het belangrijk de krachten te kunnen bundelen in een tijd waarin ambachten soms een wat stoffig karakter hebben en te zoeken naar momenten waarbij vaardigheden en passie van meerdere partijen elkaar versterken. “Het is iedere keer weer een uitdaging om op zoek te gaan naar nieuwe toepassingen.” Zo is Bart momenteel zelf bezig houten letters te maken voor zijn een eigen lettertype, die gebruikt kunnen worden in zijn cilinderpers.

Een van zijn samenwerkingen is met een meubelmaker die houten blokjes vervaardigd voor zijn stempels. Deze worden gemaakt uit resthout en ieder blokje krijgt daardoor z’n eigen unieke uitstraling. De ene keer krijg je een stempel op een ruw stuk eikenhout en de andere keer op een strakker stuk beukenhout.

De drukpers van Karakter Prints

Maak alstublieft een selectie uit een van de bovenstaande categorieën.