De specialisten van Pellikaan Timing

Hubert laat zich graag adviseren door specialisten van verschillende vakgebieden om het merk Pellikaan Timing tot een hoger niveau te brengen. Verder verkrijgt Hubert aan de hand van brainstormavonden met klanten en horlogefanaten een goed beeld over de positionering, ontwikkeling en toekomst van het Pellikaan Timing.

Ik geloof in specialisme en het woord van de specialist. Voor mijzelf heb ik momenteel een omgeving proberen te creëren waarin zich zo veel mogelijk specialisten van verschillende vakgebieden bevinden. Het is goed om te luisteren naar anderen en vanuit verschillend perspectieven te kijken naar de toekomst van Pellikaan Timing en mijn horloges.

Momenteel werk ik samen onder ander samen met een grafisch designer en Hans Beelaerts van Blokland, een collega klokkenmaker uit Zeist. Hans is gespecialiseerd in het repareren en restaureren van antieke klokken. Bij een grote order of als ik heel druk ben, helpt Hans mij met het assembleren en het chronometrisch aftellen van de klok.

Pellikaan Timing Watch Dutch

De stem van de klant

Zo nu en dan organiseer ik brainstormavonden waar ik dan de specialisten in contact breng met mijn klanten. Op deze avonden haal ik iedereen bij mij in huis en heb ik een kamer vol met mensen die allemaal op hun eigen manier verbonden zijn aan mij of Pellikaan Timing.

Het is goed om bij dergelijke bijeenkomsten te spreken over de toekomst van het merk en goed de waarde van Pellikaan Timing te definiëren. Iedere klant heeft zijn eigen reden om enthousiast te zijn over de horloges en weet dan ook precies waarom hij het horloge heeft gekocht.

Uit de laatste brainstormsessie bleek vooral dat het design van het horloge een belangrijke motivatie was om tot een aankoop over te gaan. Ook de bereikbaarheid en persoonlijke connectie met de maker werd als zeer belangrijk beschouwen.

“Ik kan bij wijze van spreken op de fiets naar de Wittevrouwensingel, aanbellen op nummer 53 en daar staat Hubert zelf, de ambachtsman in zijn eigen werkplaats.”