De kleermakers bij New Tailor

Het geheel van een goed maatpak valt of staat met de persoon die een pak aanmeet. Alle kleermakers van New Tailor zijn er daarom gericht de drager van het pak ├ęcht te leren kennen. Per slot van rekening is niemand gemiddeld.

Het maatpak uit de handen van een kleermaker

Er wordt veel onder het mom van een ‘maatpak’ aangeboden dat niet dit predicaat verdient. Het valt of staat in eerste instantie met de persoon die een pak aanmeet. Hij of zij moet in staat zijn uw wensen en houding te vertalen in een model en patroon dat bij u past. Bij New Tailor willen wij u daarom graag écht leren kennen.

Naast een goed patroon, model en stof is het binnenwerk van groot belang. Met een los binnenwerk (full canvas / ongeplakt) behoudt de stof zijn eigenschappen en zet het jasje zich steeds naar het lichaam en de drager. Hierdoor voelt uw jasje als een tweede huid. Een ongevoerd jasje zonder schoudervulling versterkt dit nog eens. Een half canvas pak zorgt voor onberispelijkheid; het pak als een harnas dat zekerheid geeft.

Het wol van een schaap

De ambachtslieden bij New Tailor

Het team van New Tailor bestaat bovenal uit coupeuse/kleermakers en maatspecialisten. Uiteraard hebben we achter de schermen ook de financiën, marketing en een sales afdeling. Maatwerk maken is namelijk bovenal een goed proces en het managen van de verwachtingen. Bovenal willen we en hebben we een klik met onze klanten. Alleen dan kun je elkaar goed verstaan en maken we de juiste kleding voor alle gelegenheden.

We kunnen helaas niet alles in eigen huis vervaardigen. Simpelweg omdat bij grote aanvragen hier de machines voor ontbreken. We werken daarom al jarenlang samen met partners die met de door ons aangeleverde patronen onze hemden en pakken maken. Uiteraard hebben wij hier dagelijks contact mee en verder bezoeken we elkaar ieder kwartaal. We hebben het dus goed, omdat we regelmatig voor overleg in Engeland, Italië en Polen mogen/moeten zijn.

Ook gaat het gehele New Tailor team aan kleermakers, maatspecialisten en backoffice twee keer per jaar naar DE modebeurs voor formele mannenkleding: De Pitti in Florence. In de stralende zon mensen en vooral hun outfits kijken. Er moet ook gewerkt worden, dus tijdens ons bezoek halen we tevens de banden aan met onze leveranciers voor bijvoorbeeld onze accessoires.