Het maken van een Vanhulsteijn fiets

Met een team van specialisten heeft iedereen zo zijn eigen taak. Een Vanhulsteijn fiets wordt dan ook niet door slechts één ambachtsman gebouwd. De werkplaats doet tevens dienst als etalage. Als het ware een levende etalage, met een team van echte ambachtslieden.

In 2009 strijkt Vanhulsteijn neer in één van Arnhems meest karakteristieke arbeiderswijken: Klarendal. In een jaar tijd was het bedrijf al flink gegroeid, maar net als hun fietsende klanten bepaalt Vanhulsteijn graag zelf zijn richting.

De Vanhulsteijn fiets wordt in Arnhem met de hand gemaakt

De productie uitbesteden is geen optie dus wordt de winkel uitgebreid met het naastgelegen pand. Als je ’s avonds langs één van de grote ramen loopt zie je hoe er daar nog fietsen gemonteerd worden. Op deze plek worden ook nieuwe plannen, ontwerpen en schetsen gemaakt.

De lassers, buigers, zagers en polijsters maken de dienst uit in de werkplaats en dat is ook de perfecte plek voor het maken en testen van onze prototypes. Als je voorbij wandelt nodigt deze levende etalage je ongetwijfeld uit om even naar binnen te staren. De ongelakte stalen frames worden er zorgvuldig met de hand gepolijst tot hoogglanzende machines. De rest van de onafgewerkte frames krijgt zijn gekleurde laag door middel van een professionele poedercoating.