Meubelmaker

Meubelmaker Bastiaan Tolhuijs

Meubelmaker Bastiaan Tolhuijs is een gepassioneerd meubelmaker met een design achtergrond. Met zijn bedrijf NEWASTE heeft Bastiaan een duidelijk doel: restmateriaal gebruiken, nog vóórt het gerecycled kan worden. In de filosofie van NEWASTE wordt dit ook wel precycling genoemd: "recycling is goed, precycling is beter!"

Meer over Meubelmaker Bastiaan

Meubelmaker Jeroen Kool

Meubelmaker Jeroen Kool heeft zijn eigen werkplaats in Amsterdam. De meubels van Jeroen zijn telkens weer uniek. Dit komt omdat hij de interactie met de klant voorop stelt. Als meubelmaker is het zijn taak om de wensen en stijl van de klant te vertalen in een passend design. Kwaliteit staat dan ook voorop, samen met een goed advies en een persoonlijke benadering.

Meer over Meubelmaker Jeroen

Meubelmaker Paul Bloemers

Paul Bloemers is meubelmaker en vervaardigd moderne meubels van bamboe onder de naam Bloooms. Alle meubels worden door Paul handgemaakt en dienen met een duurzame visie bij te dragen aan de rust en sereniteit in uw woonkamer. De meubelmakerij is gevestigd in Groningen, hier ontwerpt en maakt Paul (ook in opdracht) de meest unieke bamboe meubelen.

Meer over Meubelmaker Paul

Bent u, of kent u een Meubelmaker?

Kent u een meubelmaker en wilt u graag dat zijn/haar online aanwezigheid vergroot wordt en meer mensen hem/haar moeten leren kennen? Of bent u een meubelmaker en wilt u graag direct in contact komen met bezoekers van Mijn Ambacht en uw online activiteiten versterken?
- Laat dan even uw naam en telefoonnummer achter zodat wij contact met u op kunnen nemen!

Klik hier om een ambacht aan te melden

Het ambacht van meubelmaker

Wie op zoek is naar een nieuw meubel, voor in de kamer, keuken of kantoor, kan natuurlijk via internet een standaard fabriekstafel, -stoel of bureau bestellen. Maar voor wie iets specifieks zoekt: sfeervol, met uitstraling, op maat gemaakt en passend bij het interieur, is een bezoek aan de meubelmaker een goed idee.

Voor de meubelmaker is het een uitdaging een meubelstuk te maken dat niet standaard is. Dat begint vaak al bij de afmetingen. Zo komt in een grote keuken bijvoorbeeld een grote tafel veel beter tot zijn recht. De hoeveelheid zitplaatsen is belangrijk, net als de vorm. Een vorm die in overleg bepaald wordt: vierkant, rond, ovaal, langwerpig, of anderszins, het is allemaal mogelijk. Elk idee kan geuit worden. De meubelmaker kijkt of en hoe het praktisch uitvoerbaar is.

Materiaal van de meubelmaker

Ook de keuze voor het materiaal is een punt van aandacht. Naast onder andere eikenhout, grenen of duurzaam hardhout, is de laatste jaren steigerhout een gewild product voor het vervaardigen van meubels. Een goede meubelmaker weet gebruik te maken van eigenschappen van de diverse houtsoorten, waardoor een selectie of juist een combinatie van materialen mogelijk is.

Wat betreft stoelen is de meubelmaker sterk in het voordeel. Stoelen kan hij aanpassen aan de tafelhoogte, zodat aan tafel zitten comfortabel is. En belangrijker nog: de meubelmaker maakt stoelen die lekker zitten. Zitvlak en rug hoogte spelen hierbij een belangrijke rol en de meubelmaker die zijn ambacht verstaat, weet hoe hij een stoel vervaardigd die niet alleen past bij de tafel en de rest van het interieur, maar ook past bij u. Want hoe vindt u dat een stoel moet zitten?

Kwaliteit van de meubelmaker

In vele huizen bevinden zich wel de wat minder praktische ruimtes. Standaard meubels passen net niet tussen balken of onder dat schuine plafond, zodat de inrichting van die ruimte altijd wat behelpen blijft. Voor de meubelmaker is dit dagelijkse kost. Een kast op maat past, een wijnkelder of opberghok, het is een kwestie van meten en inzicht. Het creëren van een praktisch, mooi en passend meubel is waar een meubelmaker in is gespecialiseerd. Ook in designaspect weet de meubelmaker zich van waarde te maken, denk hierbij aan een design hoornluidspreker of een design wijnrek

Iedere meubelmaker heeft zijn eigen herkenbare stijl. De een houdt zich meer bezig met design, de ander met functionaliteit. Er zijn meubelmakers die gespecialiseerd zijn in houtbewerking en -versiering, anderen richten zich juist meer op het gebruik van verschillende materialen in een ontwerp of gerecyclede materialen. Hoe dan ook, het ambacht van de meubelmaker heeft altijd als resultaat: een stuk vakwerk op elke plek!