Dutch Made Precision Bikes

Onder de naam Dutch Made Precision Bikes vervaardigd framebouwer Chris van der Gaag in het Brabantse Oisterwijk handgemaakte racefietsen volledig op maat. Zijn merk Synus is landelijk bekend en biedt sportfietsers en recreanten de mogelijkheid om te genieten van fietsen.

Na jaren lang als directeur van een metaalbewerkingsbedrijf te hebben gewerkt, vond Chris het tijd om zijn droom te volgen en hij besloot het ambacht van framebouwer te betreden. In het Brabantse Oisterwijk startte hij het bedrijf Dutch Made Precision Bikes en begon hij aan de bouw van zijn eigen fietsmerk: Synus.

“De liefde voor het fietsen bracht me waar ik nu ben,” stelt Chris. Toen hij namelijk niet precies de fiets kon vinden waar hij al jaren naar opzoek was, besloot hij deze maar zelf te gaan maken. “Ik wilde een uniek Nederlands sportfietsen merk opbouwen. Unieke, exclusieve fietsen die vooral heel lekker rijden.”

Bij binnenkomst wandel je in een soort open fiets-keuken. In het voorste gedeelte staan enkele fietsen opgesteld en achter een grote glazen wand van 3,5 meter kijk je direct in de werkplaats van Chris! Je ruikt de typische aroma’s van de metaalbewerking, ziet de vonken van het lasapparaat afspringen en ziet de frames voor je ogen ontstaan. “Ik probeer de wens van de klant echt te verwezenlijken. In de fietsenbranche wordt je als klant in de richting gepraat van het merk of model dat de dealer op voorraad heeft, hier beginnen we met een wit vel papier. Soms zijn er bijzonder specifieke wensen, en zolang het technisch haalbaar is, gaan we daarvoor!”

De slogan van Dutch Made Precision Bikes is dan ook ‘genieten van fietsen’ en dat kun je op twee manieren opvatten: genieten van fietsen als werkwoord, of als voorwerp. Veel klanten van Chris hebben de Synus in de woonkamer aan de muur hangen of krijgen veel aanspraak als ze voor het stoplicht staan. Genieten van het fietsen zelf is natuurlijk het belangrijkste. Een Duitse klant van Chris zei ooit: “Gleiten statt Reiten” (glijden in plaats van rijden), dat is toch wel de mooiste vorm van fietsgenot!

Dutch Made Precision Bikes ambacht framebouwer

Maak alstublieft een selectie uit een van de bovenstaande categorieën.