Marcel Marbus

Een van de specialisten van New Tailor is Marcel Marbus. Het is dan ook aan de ambachtsman om het pak niet allen bij het lichaam van de man, maar ook bij de persoonlijkheid aan te laten sluiten. Eerst de man, dan het pak!

Het ambacht van kleermaker

Marcel Marbus is sinds 1999 binnen het team van New Tailor actief. Als geen andere specialist in de markt kan hij het perfect passende pak aanmeten en de vertaalslag maken naar een persoonlijk pak. Niemand is gemiddeld, dus ook de balans tussen esthetiek en comfort moet steeds gevonden worden. Marcel is hier geknipt voor.

Wij vinden het mooi om mensen figuurlijk 5 cm langer te maken. Het is fantastisch om te zien dat mensen stralend uit de paskamer komen als ze voor het eerst een hemd of pak uit de handen van Marcel aan hebben. Ze stralen dan echt van oor tot oor. Dat is nou wat goed maatwerk met je kan doen!

Eerst de man, dan het pak

Het ambacht dat we hebben is eigenlijk simpelweg uit te leggen als ‘het vertalen van wensen in de mooiste pakken en hemden die daadwerkelijk passen bij de persoon’. Eerst de man, dan het pak. Om dat te kunnen doen weten we alles van de vezels, het vervaardigen van de stoffen en natuurlijk van het maken van pakken. Het is een ware ambacht om het juiste patroon, de stof en het binnenwerk op elkaar, en de klant, aan te laten sluiten.

Bespoke Tailoring Amsterdam