Eettafel van pallethout

Specificaties

  • Afmeting:2,20m lang, 0,9m breed, 0,74m hoog

  • Kleuren:Ruwe stalen poten of met zwart coating

  • Het hout:Pallethout afkomstig van fabrieken

  • Het staal:Stalen poten afkomstig van Heras

vanaf € 1.390,00
Bestel bij Bastiaan

Product informatie

Verhaal achter de tafel
Deze eettafel is gemaakt van een combinatie van afval producten. Het houten blad is gemaakt van weggegooide fabriekspallets en de poten zijn oorspronkelijk afval staal van Heras. De hoge kwaliteit van de afvalmaterialen is de basis voor eveneens een product met een hoge kwaliteit. Het unieke design in combinatie met de ruwe materialen geeft dit product een uniek karakter en een bijzondere uitstraling. Ieder onderdeel van de tafel heeft zijn eigen verhaal en geschiedenis, dit creëert een duurzaam product waarin ethiek en esthetiek worden gecombineerd.

In de maak industrie is afval een groot probleem, de hoge productie snelheid en weinig opslag faciliteiten maakt dat Heras dagelijks ronde de 1000kg staal weg moet gooien. In een samenleving waarin we spaarzaam om zouden moeten gaan met materialen en energie is het weggooien van afval simpelweg doodzonde! In plaats van het normale proces te volgen, waarbij het afval wordt omgesmolten, breekt Newaste de cyclus en accepteert het restmateriaal hoe het is. Zo worden nieuwe producten gemaakt die de levensduur van de afvalmaterialen verlengen, en daarmee energie besparen!

Productie van de tafel
De pallets die nodig zijn voor de productie worden allereerst losgetrokken zodat de planken gebruikt kunnen worden. Iedere zijde wordt vervolgens vrij gemaakt van vuil en geschaafd zodat ze makkelijk naast elkaar gepositioneerd kunnen worden.

Tegelijkertijd worden de stalen poten in de fabriek van Heras in elkaar gelast. Dit gebeurt binnen hetzelfde productie proces als dat van de hekwerken, om zo onnodig transport en CO2 uitstoot te voorkomen. De innovatieve sandwich techniek; de nieuwe manier van bevestigen zorgt voor een uniek design waarbij de poten boven het blad zichtbaar zijn.

Gebruik van de tafel
De tafel heeft een natuurlijke uitstraling en past daarmee in een breed scala aan huiskamers. Een eyecatcher in ieder interieur door de stalen of zwarte poten die op een unieke manier bevestigd zijn. Het biedt hiermee een toevoeging voor zowel een moderne als een klassieke woonkamer.

Door de sterke constructie hoef je niet bang te zijn dat het blad breekt als je er op gaat zitten of staan, maar het beste is natuurlijk gewoon om gezellig met familie en vrienden rond de tafel te gaan zitten, zoals het hoort!

Terug naar overzicht