Flying Dutchman II Sport

Specificaties

  • Afmeting:Ø 45mm en 13,5mm hoog

  • Uurwerk:Mechanisch

  • Waterdicht:5ATM/50m

  • Band:Zwart of bruin leer

vanaf € 890,00
Bestel bij Pellikaan...

Product informatie

Materiaal
Het horloge is volledig gemaakt van roestvrij staal. Om krassen te voorkomen is uitsluitend gebruik gemaakt van saffierglas. Dit glas zit zowel op de voor- als achterkant van het horloge gemonteerd. Het uurwerk van de Flying Dutchman is een Zwitsers ETA uurwerk.

Verhaal achter het horloge
Dit is de sportieve versie van de Flying Dutchman. De inspiratie tot de kleurstelling van dit horloge zijn gehaald uit bepaalde instrumenten die gebruikt werden voor auto's en motoren in de jaren 60. De afleesbaarheid is nog steeds heel goed door het grote contrast tussen de rode kleur van de wijzers en de wijzerplaat.

Productie van het horloge
Van begin tot het eind. Dat wil zeggen vanaf de ontwerptafel naar de assemblage. Vanaf het afregelen tot aan de uiteindelijke kwaliteitscontrole. Het gehele proces wordt volledig door horlogemaker Hubert Pellikaan zelf uitgevoerd.

Gebruik van het horloge
Een horloge is uiteraard bedoeld voor gebruik. Het dient dan robuust te zijn en een sterke constructie te hebben. Over het design is goed nagedacht, dat wil zeggen het staat goed bij pakken en tenue de ville, maar de Flying Dutchman II sport is vooral geschikt om te dragen bij vrijetijds- en sport kleding. Bij ‘black tie’ en ‘white tie’ gelegenheden is de Flying Dutchman III meer geschikt, al past daar eigenlijk alleen een zakhorloge écht bij.

Terug naar overzicht