Wijnrek

Specificaties

  • Afmeting: 1,10 meter hoog

  • Ruimte: Ruimte voor ruim 20 wijnflessen

  • Kleuren: Mat-glimmend zwart grijze kleur (ongecoat staal)

  • Het staal: Afkomstig van Heras hekwerken

vanaf € 129,00
Bestel bij Bastiaan

Product informatie

Verhaal achter het wijnrek
Dit wijnrek is gemaakt van vierkant stalen profielen die bij Heras bij bosjes worden weggegooid. Het is echt zonde om een mooi en goed duurzaam materiaal zomaar weg te gooien, dit kost namelijk veel energie en terwijl het materiaal nog in prima conditie is. Dit type afval leent zich dan ook perfect voor de productie van design wijnrekken.

De flessen zijn stuk voor stuk zichtbaar en nemen op deze manier weinig ruimte in. De flessen kunnen op verschillende manieren gepositioneerd worden: in een hoekvorm zodat het rek in een hoek van de kamer kan staan, of in een recht lijn zodat het rek tegen de muur gezet kan worden.

Productie van het wijnrek
Bij de productie van het wijnrek worden 20 gaten van 32 mm in het staal geboord. Om dit te maken moet eerst een klein gat worden geboord van 8mm, vervolgens wordt een groter boortje gebruikt van 20mm, daarna 30mm en als laatste, om een mooi schoon en rond gat te maken het boortje van 32mm. De bramen worden afgeslepen, het staal wordt vetvrij gemaakt en op het einde wordt het geheel nog netjes afgelakt.

Gebruik van het wijnrek
Het wijnrek is zo gemaakt dat het elke standaard type wijnfles kan vasthouden. In de positionering van de flessen kan in ruime maten afgewisseld worden, dit komt doordat de voet van het wijnrek voldoende stevigheid biedt. De hals van de fles moet in zijn geheel door het staal geschoven worden om te voorkomen dat het er uitvalt.

Terug naar overzicht