Werkwijze bij Karakter Prints

Bij Bart kan men terecht voor zowel stempels als prints. Stempels zijn via de website eenvoudig te bestellen en voor prints is er altijd een persoonlijk gesprek met advies. Samen wordt gekeken naar wat jij in gedachten hebt - of al op papier hebt gezet - en hoe Bart dit kan vervaardigen.

Het eerste proces van de stempels is niet al te lastig. Via de website kun je een bestelling plaatsen en Bart zorg ervoor dat de stempel twee dagen later per post wordt toegezonden. Natuurlijk denkt Bart graag mee als advies gewenst is omtrent design of materiaal. “Zo maakte ik stempels voor op houten meubels, textiel en beton. Samen met de klant ga ik dan op zoek naar de meest geschikte toepassing. Meestal vraagt dit wat experimenteren, iets wat ik zelf altijd heel leuk vind.”

Handgemaakte stempels door Bart Heesen

Het proces van een print neemt wat meer tijd in beslag en het begint meestal met een simpele offerteaanvraag. “De klant geeft z’n wensen door en ik maak een prijs. Van alles is mogelijk; een simpele kaart in enkele kleur, een kaart met een afwijkende vorm, kleur op snede (gekleurde zijkanten), verschillende papiersoorten aan elkaar verlijmd of zelfs het reliëf van de print, alles is bespreekbar bij maatwerk.”

Het drukproces

Het drukken zelf is natuurlijk het mooiste, want dit gebeurt nog volledig met de hand en telkens weer één voor één, kleur voor kleur. “Per kleur maak ik een drukplaat. Deze plaat wordt op de pers gemonteerd, waarna ik uitmeet waar het papier precies moet komen. Inmiddels heb ik dan ook de drukinkt op kleur gemengd en dien ik rekening te houden met de wijze waarop de kleur op het papier weergegeven wordt. Het papier heb ik dan al gesneden en het drukken kan beginnen; één voor één wordt er gedrukt. Wanneer een klant twee kleuren wilt of een achterkant bedrukt wilt hebben, begint het gehele proces weer van voor af aan. De pers wordt volledig schoongemaakt en opnieuw ingesteld.”

Handwerk kost tijd

Met sommige bedrukkingen is Bart wel meerdere dagen bezig. “Sommige opdrachten vragen nou eenmaal veel handwerk, prima toch!” Zo heeft Bart uitnodigingen voor een bruiloft bedrukt, bestaande uit 10 verschillende kaarten en 3 verschillende kleuren. De gehele sessie nam zo’n 25 uur in beslag, maar het eindresultaat sprak dan ook van Karakter!

Maak alstublieft een selectie uit een van de bovenstaande categorieën.